De introductiecursus laat je kennismaken met zenmeditatie. De nadruk ligt op het vertrouwd raken met het meditatiekussen en de verhalen over zen.

Er is aandacht voor de geschiedenis en een aantal bekende anekdotes uit de zen-traditie. Ook wordt stilgestaan bij een aantal gebruiken in de zendo (meditatieruimte).

De 10 bijeenkomsten worden voor een groot deel ingevuld met verschillende meditatie oefeningen en het bespreken van de ervaringen. Er wordt over de motieven om te mediteren gesproken en over wat je wel en niet kunt verwachten van je zenbeoefening in je dagelijkse leven. Wat betekent zen beoefenen?

Je maakt kennis om bewust en aandachtig in het leven te staan (mindfulness). Je ontdekt dat ideeen en kennis minder belangrijk worden en direct ervaren belangrijker wordt. Je ontwikkelt compassie, eerst voor jezelf en dan als vanzelf ook voor anderen. Je leert (meer) aanwezig te blijven in het moment en te handelen in de situatie.

 De eerstvolgende introductiecursus start op donderdag 14 september en duurt tot en met 23 november (niet op 19 oktober) van 18.00 - 19.30 uur. 

Donatie 90 euro. Naar aanmeldingsformulier.

De begeleiding is in handen van Paul van Mechelen