leo a

Na een studie architectuur in Delft en grafische technieken op de kunstacademie in Rotterdam is hij werkzaam als tuinman in particuliere tuinen.

Na zijn studie heeft hij militaire dienst geweigerd en dit leidde tot een levensbeschouwelijke zoektocht waarbij het aspect van geweldloosheid een essentieel onderdeel is.

In 1991 ontmoette hij Niko Tenko Tydeman Roshi, die hem begeleidde op het zenpad en dat pad heeft hij  sindsdien niet meer verlaten. Een aantal jaar later kwam Gretha Myoshin  Jikai Aerts Roshi ook als leraar in Rotterdam en zij werd zijn tweede leraar.  In januari 2019 heeft hij van haar Dharma transmissie gekregen.

Het zitten in zazen, de woordeloze contemplatie, is het beginpunt van een onuitputtelijke bron voor onderzoek, zoals o.a. de boeddhistische geloften , de gelofte van thuisloosheid (in de geest).  De reizen naar India en Japan brachten hem dichter bij de oorsprong van boeddhisme.

Twee keer per jaar organiseert hij een thuis sesshin. Hierbij worden mensen uitgenodigd om naast het zitten in de zendo de beoefening buiten de zendo voort te zetten in alle aspecten van het dagelijks leven.