Gezien de meest recente richtlijnen van de Rijksoverheid en het RIVM alsook de adviezen van Boeddhistische Unie Nederland, heeft het bestuur van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam afgelopen week besloten de zendo in beperkte mate open te stellen voor meditatiebijeenkomsten per 6 juli 2020.
In het belang van de veiligheid en gezondheid van de sangha-leden alsook onze huurders, was het opstellen van een veiligheidsprotocol noodzakelijk en vereist. Dit protocol alsook de details m.b.t. de openstelling van de zendo zijn te vinden op onze website en wel op de pagina Coronaprotocol  Wij raden iedereen aan dit protocol goed te lezen alvorens naar de zendo te komen.

Oprichter van de Kanzeon Zen Centrum Rotterdam Niko Tenko Tydeman Roshi laat weten dat van nu de website www.mystieknetwerk.nl toegankelijk is.

Deze website biedt een verzameling teksten, gedichten, beschouwingen, muziekfragmenten, die een antwoord geven op de vraag: wat is de mystieke bron van religie? De citaten worden begeleid met een korte inleiding of commentaar.

Over de website zegt Niko: "Met deze website wil ik blijven staan bij het inwendige van de religiositeit, bij datgene wat niet altijd zichtbaar is, wat subjectief, persoonlijk, individueel is, hoewel dit persoonlijke, subjectieve blijkbaar ook gedeeld wordt met anderen, waardoor het toch weer een bepaalde mate van algemeenheid of objectiviteit kent. Zo kent de mystiek zijn eigen vorm van wetenschappelijkheid."

Het Herfstnummer van het Kanzeon Schrift is verschenen.

Zie deze link voor de meest recente uitgave.

Zie deze link voor een overzicht van alle uitgaven.

 

01zendo

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

Wil je onze mooie ruimte huren?

In Rotterdam-Noord, op dertien minuten lopen van het Centraal Station kunt u de ruimte van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam huren voor passende activiteiten. U kunt daarbij denken aan yoga-, mindfullness en meditatiecursussen en aanverwante spirituele activiteiten en coachingsgesprekken. Het gebouw bestaat uit twee zalen die ruimte bieden aan maximaal dertig personen. Beide ruimten, de koffie- en theeruimte en de cursusruimte, bevinden zich op de begane grond en worden alleen tegelijkertijd verhuurd.

Kanzeon Zencentrum Rotterdam straalt een sfeer uit van aandacht, zorgvuldigheid en toewijding in ruimtes, die met professionaliteit, goede smaak en liefde verbouwd zijn. De ruimte is tegen een redelijke vergoeding te huur op de momenten dat wij het zelf niet gebruiken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.