Boekomslag van "Wat heb ik eigenlijk gezegd" van Gretha Myoshin Aerts

Zojuist verschenen is de uitgave "Wat heb ik eigenlijk gezegd?". In de uitgave zijn dharmalessen opgenomen die Sensei Gretha Myoshin Aerts, geestelijk leider van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam, heeft uitgesproken tijdens sesshins.


Gretha Aerts spoort haar leerlingen aan vragen te stellen en te leren vertrouwen op de eigen ervaring, voorbij ideeën of patroonmatigheden. Niets is heilig aan zen. Niet de vormgeving, niet de woorden, niet de leraar en niet de boeddha. Alles is hulpmiddel. Alleen jijzelf kan jouw leven leven met al zijn prettige en onprettige kanten.
Aan de hand van koanverhalen benadrukt zij hoe waardevol het zitten in zazen is: de behulpzame houding waarin je lichaam en geest bijeenbrengt en lichaam-geest als bewustzijn aanwezig laat zijn. Om de stilte te verkennen en vrienden te worden met de eigen geest, onrust en ongemakken te laten zijn zonder dat er iets hoeft. En ook om te komen bij de wijsheid en de compassie die ieder van ons in zich draagt.
In deze teksten komt steeds weer de paradox naar voren om vertrouwd te raken met dit leven dat in wezen ongrijpbaar is.
Gretha Aerts laat telkens weer zien dat alles erbij hoort, dat het mens-zijn compleet is –een immense acceptatie van mens-zijn.

 

Het boek kost €17,50 exclusief verzendkosten. 

Je kunt het hier bestellen.