AVONDEN

Op maandag-, dinsdag- en donderdag avond is er gelegenheid tot mediteren in groepsverband onder begeleiding van één van de vaste leraren. Zazen staat centraal en wordt ondersteund door loopmeditatie, dharma-onderricht, gelegenheid tot daisan (individueel gesprek met de leraar), koan- en tekststudie en enig ritueel.

Op maandagavond komen er twee groepen bijeen, die beide tevens online bij te wonen zijn. Onder begeleiding van Helma Jifu Sensei.
Maandag 1 februari t/m 28 juni    

18:00 - 19:30 uur;  online

20:00 - 21:45 uur; online

N.B. KOAN MAAND: gedurende de maand maart komen beide groepen bijeen van 19.30 - 21.15 uur en zal er wekelijks een koan worden besproken

Gastsprekers:    8 maart: Simon Senko sensei van Zen Boat Groningen  

                            22 maart: Marieke Virya sensei van Zen Centrum Amsterdam

 

Op dinsdagavond komt er een groep bijeen onder begeleiding van Marli Daigen Sensei.
Dinsdag 2 februari t/m 29 juni
20:00 - 21:45uur; online

Op donderdagavond komt er een groep bijeen onder begeleiding van Leo Sumitra Sensei. De eerste drie donderdagen van de maand is er drie keer een half uur zazen afgewisseld met loopmeditatie. De vierde donderdag wordt er naast zazen groepsgewijs een dharmatekst gelezen en besproken.
Deelnemers aan de maandag- en dinsdagavonden zijn op donderdag welkom voor extra gelegenheid tot zazen.
Donderdag start 4 februari t/m 1 juli
20:00 - 21:45; online

(NB: i.v.m. Covid-19 is er een beperkt aantal plaatsen in de zendo. Dat heeft tot gevolg dat je je van tevoren moet aanmelden. Dit kan via de Afspreken.nl; informeer bij de desbetreffende leraar.)

 

OCHTENDEN

Driemaal in de week is er in de ochtenduren gelegenheid om gezamenlijk te mediteren. Op dinsdag- en woensdagochtend tussen zeven en acht uur zijn er twee perioden zazen, afgewisseld met loopmeditatie, begeleid door Helma Jifu Sensei. Desgewenst is er ook gelegenheid tot daisan. Op de vrijdagochtend, tussen acht en negen uur, komt er een aantal sanghaleden bijeen voor gezamenlijke meditatie; twee periodes zazen, afgewisseld met loopmeditatie.
Vooraf aanmelden is niet nodig.