Gretha a

Roshi Gretha Myoshin Jikai Aerts is spiritueel leider van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam, opgericht door zenleraar Niko Tenko Tydeman Roshi in 1988. 

Gretha Aerts wil de zenboeddhistische leer doorgeven aan mensen die midden in de maatschappij staan en een spiritueel pad willen gaan. Zij combineert haar zenleraarschap met haar werkzaamheden als beeldend kunstenaar en heeft regelmatig exposities van haar werk.

helma a

Helma Jifu Vulink (1956, Amsterdam) begon in 2003 met haar Zenbeoefening in het klooster ZenRiver in Groningen bij Tenkei Roshi.

Zij studeerde aan de Theateropleiding van de Hogeschool der Kunsten in Amsterdam en vanuit haar eigen bedrijf is zij werkzaam geweest als actrice en docent, waarvan een belangrijk deel op het gebied van training in communicatie. Inmiddels moeder van twee volwassen kinderen, kwam ze in 2006 als vaste bewoner bij Zen River. Een jaar later volgde haar monastieke inwijding.

marli aNa het lezen van 'Dansen in het duister' van Niko Tydeman kwam ik in 1999 bij Zen Rotterdam terecht en voelde me thuis bij het gaan en blijven gaan van het zen-pad: het directe ervaren en alles-zo-laten.

leo a

Na een studie architectuur in Delft en grafische technieken op de kunstacademie in Rotterdam is hij werkzaam als tuinman in particuliere tuinen.

Na zijn studie heeft hij militaire dienst geweigerd en dit leidde tot een levensbeschouwelijke zoektocht waarbij het aspect van geweldloosheid een essentieel onderdeel is.