plaatje van lego zendo met boeddhabeeld en zitkussen

Donderdag

18:00 - 19:30

 -- 15 september t/m 10 november (uitgezonderd 27 oktober)

    o.b.v. Paul Ryozen van Mechelen

 

 -- 19 januari 2023 t/m 9 maart (uitgezonderd 2 februari)

    o.b.v. Marcel Kaiun Calkhoven

 

Donatie 80 euro

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan

 

In de introductiecursus kun je kennismaken met zenmeditatie. Inacht bijeenkomsten laten we je oefenen met verschillende meditatie oefeningen en onderscheiden we verschillende fases die je kunt meemaken gedurende je meditatie.

Er is aandacht voor houding, gewaarzijn van je lichaam en ademhaling en hoe je gedurende langere tijd ontspannen en gelijktijdig alert kunt blijven.
Ook gaan we in op de wisselwerking tussen meditatie en je dagelijks leven; hoe je met meer aandacht en bewustzijn in je leven kunt functioneren in verschillende situaties; meer vanuit directe ervaring dan vanuit ideeën en kennis.
We oefenen met behulp van geleide meditaties. Er is ruim gelegenheid voor vragen en uitwisseling van ervaringen. Ook krijg je oefeningen aangereikt om thuis mee te werken.
Gedurende de cursus maken we gebruik van teksten en verhalen van boeddhistische meesters.

 

In de 7 bijeenkomsten wordt er wekelijks een korte geleide meditatie gegeven en is er gelegenheid tot vragen over je beoefening thuis. Daaropvolgend is er 25 minuten zazen in stilte, loopmeditatie, en een dharmales/gesprek aan de hand van een korte tekst waarin boeddhistische basisbegrippen en leringen worden aangereikt. Daarbij kijken we hoe daarmee te werken in ons dagelijks leven.

dinsdag

18:00 - 19:30

13 september t/m 1 november

29 november t/m 24 januari 2023

  o.b.v. Helma Jifu Sensei

 

Donatie 80 euro

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan