Oprichter van de Kanzeon Zen Centrum Rotterdam Niko Tenko Tydeman Roshi laat weten dat van nu de website www.mystieknetwerk.nl toegankelijk is.

Deze website biedt een verzameling teksten, gedichten, beschouwingen, muziekfragmenten, die een antwoord geven op de vraag: wat is de mystieke bron van religie? De citaten worden begeleid met een korte inleiding of commentaar.

Over de website zegt Niko: "Met deze website wil ik blijven staan bij het inwendige van de religiositeit, bij datgene wat niet altijd zichtbaar is, wat subjectief, persoonlijk, individueel is, hoewel dit persoonlijke, subjectieve blijkbaar ook gedeeld wordt met anderen, waardoor het toch weer een bepaalde mate van algemeenheid of objectiviteit kent. Zo kent de mystiek zijn eigen vorm van wetenschappelijkheid."

Het programma voor september t/m december 2019 staat op de website.

Zie agendaprogramma en introductiecursus

We zijn aan het werk om de audiobestanden (opgenomen lezingen van sprekers) via deze website beluisterbaar te maken. De eerste bestanden zijn inmiddels geupload. Er zullen druppelgewijs meer bestanden volgen de komende tijd. De bestanden zijn te vinden onder kopje Sangha en dan door naar Audio te gaan. Of je kunt direct op deze link drukken. 

  • Gretha Myoshin Aerts ontving afgelopen 5 februari het Inka zegel van Niko Sojun Tenko Tydeman Roshi. Het Inka zegel staat voor de laatste goedkeuring, teken van groot vertrouwen. 

Wij mogen haar voortaan noemen: Roshi oftewel ‘Oud Kind’.
Nico gaf haar de naam: Jikai – Oceaan van Compassie.
Bij deze gelegenheid schreef hij een vers:

Waterdruppel
Drink de zee
Verdrink in de oceaan
Word niets
En je bent het Al

  • Marli Jifu Lindeboom heeft afgelopen 5 februari transmissie gekregen van Gretha Myoshin Aerts. Een volgende stap, opvolger in de ononderbroken lijn van leraren van de Boeddha tot nu. Marli kreeg de naam Daigen: Grenzeloos mysterie.  
  • Leo  Ahimsa Huijg heeft afgelopen 13 februari transmissie gekregen van Gretha Myoshin Aerts. Een volgende stap, opvolger in de ononderbroken lijn van leraren van de Boeddha tot nu. Leo kreeg de naam Sumitra: dat betekent Spirituele vriend 

(foto's) 1) Gretha ontvangt Inka zegel, 2) Marli na Transmissie ceremonie, 3) Leo ontvangt zijn Rakusu

Inka en Transmissie

Het Herfstnummer van het Kanzeon Schrift is verschenen.

Zie deze link voor de nieuwe uitgave.

En deze link voor een overzicht van alle uitgaven.

 

Laat je kennismaken met zenmeditatie. De nadruk ligt op het vertrouwd raken met het meditatiekussen en de verhalen over zen.

Gratis proefles, donderdag 5 september 2019 van 18.00 tot 19.30 uur. Onder begeleiding van Paul Ryozen van Mechelen

Introductiecursus, Start: donderdag 12 september 2019 van 18.00 tot 19.30 uur en duurt tot en met 7 november 2019 (niet op 24 oktober). Onder begeleiding van Paul Ryozen van Mechelen

klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan

Boekomslag van "Wat heb ik eigenlijk gezegd" van Gretha Myoshin Aerts

Deze uitgave bevat dharmalessen die Sensei Gretha Myoshin Aerts heeft uitgesproken tijdens sesshins.

Sensei Gretha Myoshin Aerts is geestelijk leider. - Klik hier om de uitgave te bestellen

01zendo

 

 

 


 
 

 

 

 

 

 

 

Wil je onze mooie ruimte huren?

In Rotterdam-Noord, op dertien minuten lopen van het Centraal Station kunt u de ruimte van Kanzeon Zen Centrum Rotterdam huren voor passende activiteiten. U kunt daarbij denken aan yoga-, mindfullness en meditatiecursussen en aanverwante spirituele activiteiten en coachingsgesprekken. Het gebouw bestaat uit twee zalen die ruimte bieden aan maximaal dertig personen. Beide ruimten, de koffie- en theeruimte en de cursusruimte, bevinden zich op de begane grond en worden alleen tegelijkertijd verhuurd.

Kanzeon Zencentrum Rotterdam straalt een sfeer uit van aandacht, zorgvuldigheid en toewijding in ruimtes, die met professionaliteit, goede smaak en liefde verbouwd zijn. De ruimte is tegen een redelijke vergoeding te huur op de momenten dat wij het zelf niet gebruiken. - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.