‘Zazenkai’ betekent: samenkomen voor meditatie. Maandelijks is er gelegenheid om deel te nemen aan een zazenkai op zaterdag middag tussen één en vijf uur. Het geeft je de mogelijkheid je meditatie verder te verdiepen en (voornamelijk) in stilte aanwezig te zijn samen met andere sanghaleden. Het programma bestaat uit vijf periodes zazen afgewisseld met loopmeditatie, zo mogelijk gelegenheid voor daisan (persoonlijk gesprek met de leraar), dharma-onderricht en we reciteren gezamenlijk de Hartsoetra en de vier Bodhisattva Geloften.

 

17 februari:  Zazenkai

De Zazenkai begint om 13 uur en eindigt om 17 uur, en is obv Leo Sumitra Sensei.    

 

16 maart: Zazenkai  +  Zen en het Lichaam

Vanaf 10 uur ben je welkom voor koffie. Van 10.30-12 uur beginnen we met een workshop Zen en het Lichaam obv Sandra Getsuren. Een deel van de dag meedoen is ook mogelijk. Mocht je alleen ‘s middags kunnen, dan kun je instappen vanaf 12.30 uur. De Zazenkai begint om 13 uur en eindigt om 17 uur, en is o.b.v. Jifu Sensei

Zen en het lichaam: In de workshop besteden we aandacht aan het lichaam en de adem. We werken met eenvoudige losmaak-oefeningen voor de juiste zithouding en doen ontspanningsoefeningen waarin we leren waarnemen wat voelbaar is in het lichaam en hoe we ademen. De les is geschikt voor iedereen. De oefeningen worden op een kalme en rustige wijze uitgevoerd. Trek makkelijk zittende kleding aan.

13 april: Zazenkai met Eva Jikaku Boomsluiter

15 mei:

8 juni: Zazenkai gecombineerd met Big Mind Werk obv Paul Ryozen van Mechelen,  13.00 - 17.00 uur

Tijdens deze middag zal een deel van de bijeenkomst gewijd zijn aan zazen en een deel aan werken met Big Mind. Daarin werken we met onze ‘innerlijke stemmen’, inclusief de aspecten van onszelf waar we vaak niet zo blij mee zijn. Het kan ons inzicht geven en ertoe bijdragen ons hele mens-zijn te omarmen. Bovendien kunnen we met behulp van het Big Mind proces contact maken met de ‘non-duale stemmen’, zoals onvoorwaardelijke liefde en wijsheid, die onbegrensd zijn en onze individuele persoonlijkheid te boven gaan.  Het Big Mind proces is ontwikkeld door Genpo Roshi en het kan een welkome aanvulling zijn op traditionele meditatie.

 

Donatie

22,50 euro of groot abonnement

Klik hier om naar 'aanmelden' te gaan