Kanzeon Zen Centrum Rotterdam werkt met een systeem waarbij verzocht wordt om een vrijwillige bijdrage/donatie. Het werken met donaties sluit goed aan bij het karakter van onze sangha.

 

Wat betekent dit concreet? We suggereren donatiebedragen die op de website worden aangegeven per activiteit. Dit is dus een richtlijn voor de bijdrage. Om de zendo financieel gezond te laten draaien is het wel belangrijk dat de gesuggereerde bedragen ook zo veel mogelijk aangehouden worden. Je kunt je donatie overmaken op rekening NL 94 INGB 000 0814 001 van Stichting Zengroep Rotterdam Kanzeon. 

Dana Paramita

Deze financiële werkwijze biedt ons de mogelijkheid om een boeddhistisch wijze van handelen in praktijk te brengen: Dana Paramita, de kunst van het geven. Geven heeft vele vormen en hoeft niet alleen maar materieel te zijn. Belangrijk hierin is: kun je vrij geven. Niet alleen omdat je iets ontvangt, bijvoorbeeld in de vorm van het bijwonen van een wekelijkse groep of een ander programma. Maar ook dat we het elkaar gunnen om gebruik te maken van de faciliteiten. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het bestaan en de voortgang van onze zendo en het aanbod hierin. In de geest van vertrouwen gaan we ervan uit dat een ieder de gesuggereerde bedragen ziet als een reële richtlijn. Uiteraard zullen enkelen minder betalen omdat ze minder kunnen betalen. En hopelijk zijn er anderen die iets meer kunnen en willen bijdragen.

Donatie-abonnementen

Ben je een vaste bezoeker dan werken we met abonnementen. We vragen je om een machtiging af te geven om als vrijwillige donatie een vast maandbedrag van je rekening af te schrijven. Je kunt deze machtiging op elk gewenst moment aanpassen of intrekken. Het bedrag wordt aan het begin van de maand afgeschreven.

Klein abonnement: donatie-suggestie € 42,50 per maand voor bezoekers die een vaste avond in de week naar de zendo komen, maar zelden of nooit naar zenmiddagen of studiebijeenkomsten gaan; en/of een minimum inkomen hebben.

Groot abonnement: donatie-suggestie € 60,- per maand voor bezoekers die een vaste avond bezoeken en daarnaast regelmatig naar zenweekenden of studiebijeenkomsten komen.

Het machtigingsformulier kun je hier downloaden. Graag ingevuld en ondertekend sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of inleveren in de donatiedoos in de zendo.

Ons centrum heeft de ANBI-status, waardoor alle donaties aan Zen Centrum Rotterdam worden beschouwd als giften en kunnen - mits men aan de voorwaarden van de belastingdienst voldoet - van de belasting afgetrokken worden.

Voor vragen over donaties, automatische incasso etc. kun je uiteraard contact opnemen met de penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ANBI

Zen Centrum Rotterdam is door de Belastingdienst erkend als een zogenaamde ANBI (een Algemeen Nut Beogende Instelling). Onze gegevens met betrekking tot onze ANBI-status zijn in te zien in het document Verantwoording ANBI 2020.